Nieuws

/Nieuws
Nieuws2019-06-11T08:29:33+00:00

LIBBEN VOOR ANKER OP DE WERF

Libben voor anker op de Werf De sleepboot Libben heeft haar ligplaats ingenomen in de Rijnhaven aan de Werf. De nieuwe ligplaats is onderdeel van het project “historische vaartuigen”. Na de Droogdok III is de Libben het tweede schip. Er volgen de komende tijd nog een aantal. De Libben is in 1961 gebouwd in Brandenburg (DDR), is ruim 22 meter lang en heeft een diepgang van 2.30 meter.  Een fors schip dus. De Libben heeft tot 1992 in Duitsland gewerkt en is in dat jaar naar Nederland gekomen.  Sinds 1996 is de Libben eigendom van onze plaatsgenoten de famillie [...]

25 juli 2019|

Ronde om Alphen een succes

Met ruim 250 deelnemers was de VOA toertocht dit jaar groter dan ooit. Onder een strakblauwe lucht vertrokken de deelnemers in de ochtend vanaf de Werf voor hun 40, 70 of 100 km. Natuurlijk viel het niet mee met de warmte, maar toch waren er relatief weinig uitvallers. Na twaalf uur kwamen de eerste deelnemers terug op de Werf, waar de VOA een gezellige ontvangst georganiseerd had. De deelnemers lieten zich het bier en de bitterballen dan ook goed smaken.

3 juli 2019|

Veel belangstelling voor open dag

De open dag op 22 juni was een groot succes. Honderden bezoekers dwaalden die dag over de Werf om kennis te maken met de bedrijven en een kijkje te nemen bij de verschillende evenementen. De tochtjes met de sleepboot waren met het mooie weer bijzonder populair. Voor de kinderen was de grafitti workshop populair en ook de schoolstempels mochten zich in de belangstelling verheugen. De demonstratie tin- en bronsgieten was indrukwekkend om te zien en de dag werd sfeervol afgesloten door de elastic band, die een wervelend concert van ruim een uur gaf.

1 juli 2019|

Shou Sugi Ban

Shou Sugi Ban (‘gebrande cipres’) is een traditionele Japanse techniek waarbij naaldhout aan één kant wordt gebrand.  Hierdoor ontstaat een brandvertragende koollaag, die bovendien bescherming biedt tegen ongedierte en schimmel en waardoor het hout niet geschilderd hoeft te worden.  De techniek wordt in Japan nog steeds toegepast. Ton van Gilst gebruikt deze techniek voor het bewerken van met name kasten.  Op de open dag van van de Werf geeft Ton om 11.30 een demonstratie.

20 juni 2019|

Vintage veiling

De vintage veiling is een mooie kans om tegen een aantrekkelijke prijs uw slag te slaan. De verkoop is bij opbod en het systeem werkt erg eenvoudig.  Ieder uur wordt een artikel tegen een mininum prijs ingezet. U kunt een bod uit dat hoger is dan het laatste bod. Uiteindelijk gaat het artikel naar de hoogste bieder.  Gegarandeerd. Wat komt er in de aanbieding: 11.00 uur: een mooie oranje vaas van plateel;  inzet € 10,- 12.00 uur: een ladenkastje op hairpins: inzet € 200,- 13.00 uur: een litho van een brug en kerktoren; inzet  € 10,- 14.00 uur: een duitse [...]

19 juni 2019|

Gratis antiek taxeren

Neeltje van Ardenne van veilinghuis Onder de Boompjes uit Leiden taxeert zaterdag 22 juni gratis uw antiek. Altijd al willen weten welke edelstenen er in oma’s sieraden zitten en wat ze waard zijn ? Dan is dit uw kans. Een onbekend stuk zilver Niet duidelijk waarvoor het bedoeld is en hoe oud het is ? Waarschijnlijk heeft Neeltje het antwoord. De taxaties vinden plaats op 22 juni van 13.00 tot 17.00 bij Vintalage tijdens de open dag van de Werf. Maximaal 3 items per deelnemer. Neem de voorwerpen mee. Taxeren vanaf foto’s is iet mogelijk.

17 juni 2019|

De Werf en derden, die zich (deels) buiten de EU bevinden, maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, om gepersonaliseerde advertenties te tonen op onze websites en social media, om een koppeling te kunnen maken met social media, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geeft u toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy verklaring. Ga voor meer informatie naar op de pagina Privacy Verklaring.