Nieuws

/Nieuws
Nieuws2019-06-11T08:29:33+00:00

ONTVANGST VETERANEN 2019

Op 21 september ontving de gemeente Alphen aan den Rijn haar veteranen. Na een bevlogen toespraak van burgemeester Spies was er een ongedwongen samenzijn waarin herinneringen opgehaald konden worden. Ter herinnering ontvingen de veteranen een oranje biertje dat voor de gelegenheid door het brouwhuis aan de werf gebrouwen werd.

25 september 2019|

LIBBEN VOOR ANKER OP DE WERF

Libben voor anker op de Werf De sleepboot Libben heeft haar ligplaats ingenomen in de Rijnhaven aan de Werf. De nieuwe ligplaats is onderdeel van het project “historische vaartuigen”. Na de Droogdok III is de Libben het tweede schip. Er volgen de komende tijd nog een aantal. De Libben is in 1961 gebouwd in Brandenburg (DDR), is ruim 22 meter lang en heeft een diepgang van 2.30 meter.  Een fors schip dus. De Libben heeft tot 1992 in Duitsland gewerkt en is in dat jaar naar Nederland gekomen.  Sinds 1996 is de Libben eigendom van onze plaatsgenoten de famillie [...]

25 juli 2019|

Ronde om Alphen een succes

Met ruim 250 deelnemers was de VOA toertocht dit jaar groter dan ooit. Onder een strakblauwe lucht vertrokken de deelnemers in de ochtend vanaf de Werf voor hun 40, 70 of 100 km. Natuurlijk viel het niet mee met de warmte, maar toch waren er relatief weinig uitvallers. Na twaalf uur kwamen de eerste deelnemers terug op de Werf, waar de VOA een gezellige ontvangst georganiseerd had. De deelnemers lieten zich het bier en de bitterballen dan ook goed smaken.

3 juli 2019|

Veel belangstelling voor open dag

De open dag op 22 juni was een groot succes. Honderden bezoekers dwaalden die dag over de Werf om kennis te maken met de bedrijven en een kijkje te nemen bij de verschillende evenementen. De tochtjes met de sleepboot waren met het mooie weer bijzonder populair. Voor de kinderen was de grafitti workshop populair en ook de schoolstempels mochten zich in de belangstelling verheugen. De demonstratie tin- en bronsgieten was indrukwekkend om te zien en de dag werd sfeervol afgesloten door de elastic band, die een wervelend concert van ruim een uur gaf.

1 juli 2019|

Shou Sugi Ban

Shou Sugi Ban (‘gebrande cipres’) is een traditionele Japanse techniek waarbij naaldhout aan één kant wordt gebrand.  Hierdoor ontstaat een brandvertragende koollaag, die bovendien bescherming biedt tegen ongedierte en schimmel en waardoor het hout niet geschilderd hoeft te worden.  De techniek wordt in Japan nog steeds toegepast. Ton van Gilst gebruikt deze techniek voor het bewerken van met name kasten.  Op de open dag van van de Werf geeft Ton om 11.30 een demonstratie.

20 juni 2019|