ALPHEN AAN DEN RIJN – Dat ouderwetse keukentrapje van Brabantia. Het theekastje van overgrootmoeder. Of die staande lamp uit de jaren ’70. Vintage is trend maar dan moet het meubel er natuurlijk wel goed en netjes uitzien. Op De Werf krijgt tweedehands een nieuwe kans.

Weet je geen raad met het meubel dat opgeknapt moet worden? Kom dan zaterdag 8 februari naar De Werf, de hotspot van de Alphense maakindustrie. Daar vind je ambachtslieden, kunstenaars en andere creatieve dienstverleners.

Een aantal van hen wil je graag helpen bij het pimpen van je meubelstuk. Ze demonstreren bijvoorbeeld hoe je een kast kunt opknappen of ze leggen uit hoe je zo’n klus moet klaren.

Maandag 3 februari begint de landelijke week van de Circulaire Economie. Er bestaan uiteenlopende defenities voor circulaire economie maar waar het op neer komt is dat je probeert niets zomaar te vernietigen. Afval wordt dus weer een grondstof. In de landelijke campagneweek worden daarvan allerlei mooie voorbeelden gegeven. De Werf sluit hierbij aan met een opknapdag. Immers: bij Circulair Economie draait het om de vermindering van afval. Hergebruik helpt daarbij. Dat laten verschillende ondernemers op de Werf zien.

De opknapdag begint zaterdag 8 februari om 10.00 uur. De Werf is te vinden op het terrein van het voormalige Biesterfeldcomplex (Eikenlaan/Industrieweg) bij de nieuwe Haven van Alphen.

www.dewerf.info