Word eens wakker!

De Werf is een bijzondere winkel rijker. Mariska van der Haven opent 1 februari haar boutique met de naam ‘Word eens wakker’. Het gaat om een winkel in tweedehands dameskleding. Alle stukken hebben een duurzaam predicaat. De feestelijke grand opening is die dag van 10.00 tot 16.00 uur. Het precieze adres is Industrieweg 4 en iedereen is welkom. Er is muziek en er worden hapjes en drankjes geserveerd.

Met de komst van ‘Word eens wakker’ gaat voor de jonge onderneemster een droom in vervulling. In de Liefsfabriek in Hazerswoude Dorp organiseerde ze in het verleden reeds zeven keer een closet sale die druk werd bezocht. Ook daar verkocht zij tweedehands kleding. “De Werf is een hotspot en voor mij de perfecte locatie”, zegt ze. “De ondernemersvereniging zocht in samenwerking met de gemeente Alphen aan den Rijn naar partijen zoals ‘Word eens wakker’: anders en met een duidelijk doel voor ogen. Bovendien heb ik in het verleden bewezen dat hergebruikte materialen, mits het kwaliteit betreft en trendy is, in trek zijn.”

‘Word eens wakker’ is een bedrijf dat is geboren vanuit een ideĆ«el gedachtengoed. Mariska wil dat kleding een tweede leven krijgt. “De vervaardiging van kleding gaat ten koste van het milieu en wordt soms onder bedenkelijke omstandigheden gemaakt. Daarom is het beter om de levensduur van goede kleding te verlengen. Dan hoeft er uiteindelijk minder kleding te worden geproduceerd.”

Haar winkel is er voor alle vrouwen. “Er zijn diverse stijlen te bewonderen en ik heb alle maten in de rekken hangen: van 34 tot en met 46. Voor ieder wat wils dus.”

www.mariskavdhaven.nl

www.wordeenswakker.nu