Vrijdag 2 november behaalde Frank Wijnands, eigenaar van Brouwhuis aan de Werf, zijn titel “Doemens internationalDiplom Biersommelier”. Hiermee is hij de eerste in Alphen aan den Rijn die deze internationaal erkende titel mag voeren. In Nederland zijn er nu bijna 250 biersommeliers en wereld wijd ongeveer 2000 die deze titel mogen voeren.

De titel “Doemens International Diplom Biersommelier” verdien je door examens te halen op 3 niveaus. Niveau 1 toetst de algemene kennis van de belangrijkste biertypes. Op niveau 2 moet je diepgaand begrip hebben van biertypen en hoe je die gastronomisch kunt toepassen. Het 3de niveau toetst kennis, inzicht en toepassing op het hoogst haalbare specialistische niveau. Dit examen wordt afgenomen in Bierkulturhaus in Obertrum, Oostenrijk. 

Vrijdag 2 november nam Frank deel aan het laatste examen voor de opleiding tot biersommelier. Zijn nieuw verkregen titel gaat hij inzetten om anderen te enthousiasmeren voor bier. Op het Brouwhuis aan de Werf kun je nu brouwcursussen en proeverijen boeken die worden verzorgd door een echte biersommelier. Kijk voor meer informatie op www.brouwhuisaandewerf.nl